Flyvevåbnet Politik Værnsfælles

Læserbrev fra kontorchef i Forsvarsministeriet: ”Ingen vil opleve støjgener fra F-35”

Læsetid: 2 minutter

 

Oven på de seneste dages virak med Forsvarsministeriets tilsyneladende skandaløse tilbageholdelse af en to år gammel rapport, beskrivende angiveligt høje støjgener ved Danmarks nye F-35-kampfly, føler jeg mig kaldet til at fare i blækhuset.

Hele denne misere er simpelthen blevet for abstrakt, og jeg vil ikke stå model til det mere!

Det er efterhånden fuldstændig umuligt for mine embedsmænd og jeg at holde rede i alle disse røverhistorier, ammestuesnak, fake-news og politiske kandestøberier, der i en lind strøm offentliggøres som sandheder, og som vi i embedsværket aftvinges at kommentere på.

Jeg havde ingen problemer med, at vi skulle afholde det såkaldte ”kampflys-valg”, lave lidt spil for galleriet og foregive, at det reelt gjorde en forskel, hvilket kampfly vores politikere udpegede som afløser for F-16.

Men det skulle være stoppet der. Pengene skulle allokeres, og så kunne der stille og roligt gå IC-4 i den.

Der er INGEN. Lad mig understrege: INGEN, som kommer til at blive generet af støj fra et F-35-kampfly! Og det af den simple årsag, at der aldrig kommer til at flyve F-35-kampfly over Danmark, eller nogen andre steder for den sags skyld.

Jeg er chokeret over det lave faglige niveau i den danske journaliststand. Er der ingen, som laver research mere? Den ene tåbelige historie efter den anden bliver fuldstændigt ukritisk gengivet.

Det burde jo være indlysende for enhver, at det såkaldte indkøb af en ny type kampfly kun handler om, at vores største allierede har brug for en likvid tilkendegivelse af, hvor meget vi sætter pris på deres venskab.

Der er vel ingen, ud over Rasmus Jarlov, der for alvor tror på, at der inden for de næste 50 år lander en F-35 på dansk territorium?

F-35 er en urban tale. På linje med krokodiller i kloakkerne og hans kongelige højheds Prins Joachims job som stabsofficer i Hjemmeværnskommandoen.

Jeg beklager, at det er kommet så vidt, men det er min pligt som kongeligt approberet tjenestemand at bringe en ende på denne blamage.

Så kan vi måske komme videre i teksten. Vi har et U-båds-valg at koncentrere os om!

 

Niels-Frederik Foss Wedel-Wedelsborg Schaumburg-Lyhne, kontorchef i Forsvarsministeriet og Bestyrelsesmedlem i Gentofte Garderforening

 

Om skribenten

Oberstløjtnant Erik Agtig

54 år gammel og stabsofficer ved Værnsfælles Forsvarskommando.
E. Agtig blev udnævnt til oberstløjtnant i hæren i en alder af 34 år. Desværre blev en lovende karriere brat stoppet da han en forårsdag i 1999, uforvarende kom til at træffe en beslutning som han rent faktsik kunne blive stillet til ansvar for. Sidenhen har han henslæbt sin tilværelse på diverse stabsgange, kun afbrudt af en enkelt udsendelse som chef for JOC'en i HQ KFOR i 2014.
Oberstløjtnant Agtig har det sorte bælte i hele Office-Pakken, inkl. One-note. Et skill-set han med stor ildhu anvender til at skole/skose sine undergivne stabsofficerer med.

Nyhedsbrev

Om dette websted

Feltspaden leverer skarpe kommentarer og hårdfør journalistik om det danske forsvar.

Feltspadens indsigtsfulde historier er skrevet på ren fantasi. Enhver lighed med virkeligheden er en fejl, som vi ikke har fået rettet endnu.

Feltspaden på Instagram

Om dette websted

Feltspaden leverer skarpe kommentarer og hårdfør journalistik om det danske forsvar.

Feltspadens indsigtsfulde historier er skrevet på ren fantasi.

Enhver lighed med virkeligheden er en fejl, som vi ikke har fået rettet endnu.