Tidligere stormtrooper åbner veteranhjem i Nørre Snede


Læsetid: 3 minutter

På Mågevej 18 i Nørre Snede i Midtjylland ligger en træhytte godt gemt mellem træerne.

Der er højt græs hele vejen rundt om hytten, en træt flagstang i forhaven og en Moccamaster i køkkenet, der har haft det bedre.

Hytten har stået tom i 12 måneder, men nu har en tidligere stormtrooper købt den.

Han bærer serienummeret TK-2177, men kollegerne på Dødsstjernen kaldte ham Syvsyv.

“Men jeg hedder faktisk Theis,” siger han og sætter to tomme kaffekopper ned i køkkenvasken.

Hytten har tidligere været brugt af byens spejdere, men nu skal den huse eks-stormtroopere, der forsøger at falde til ro i et civilt liv.

Et veteranhjem for Imperiets gamle krigere.

Der skal spises god mad og værnes om fællesskabet, og der skal fortælles røverhistorier fra fjerne galakser ved bålet i baghaven.

Historier om rebeller, rumskibe på afveje, om Palpatine, Darth Vader og om 1-4 på den tobenede kampvogn AT-DP Walker på planeten Lothal ude på Outer Rim.

Awesome!

“Veteranhjemmet skal være trygt og rart. Det skal være et fredeligt sted, hvor alle kan få en pause fra hverdagen,” siger Theis og stiller sig midt i det lokale, der snart bliver spisesal med plads til 25 veteraner.

Han breder armene ud og råber, så det giver ekko i hele hytten:

“Det bliver awesome!”

I flere år strejfede Theis rundt i galakserne. Efter Darth Vader blev dræbt, og efter Dødsstjernen sprang i luften for anden gang, stod Theis uden job midt i en tom galakse.

Han levede derefter som hjemløs på fire forskellige planeter og blev både slap i kroppen og tung i hovedet.

Ved et tilfælde fandt Theis frem til Internettet på planeten Jorden. En 2-1B sygehjælper-droide kortsluttede og begyndte at spytte en meget lang browserhistorik ud.

“Det var rimelig random i begyndelsen,” siger Theis.

“Videoer med katte, biluheld, orkaner, Elvis Presley, Twitter, Legoland, store menneskepikke og bittesmå lande i et kaotisk virvar på en blå planet fuld af saltvand.”

Men langsomt fik Theis et overblik, og Jorden virkede som det rigtige sted at slå sig ned.

En planet med vand, et mangfoldigt dyreliv, flotte strande, solide demokratier, fagforeninger og næsten ingen krige i forhold til de andre planeter, Theis har boet på.

Det var til gengæld langt svære at finde ud af, hvilket land på Jorden en stormtrooper-veteran har de bedste muligheder.

Nej til Trump

Norge så fornuftig ud i begyndelsen.

“De har masser af penge, og de er gode til veteraner deroppe. Men det er pissekoldt næsten hele året, og vinden går lige igennem dem her,” siger han og slår sig på sine hvide plastoide lår.

Da Theis opdagede, hvad akolhol og tobak koster i Norge, var det afgjort: Han skulle ikke til Norge.

USA kunne Theis ikke undgå at opdage.

Det bedste land i verden, står der overalt på nettet. Et kæmpeland med tusindvis af veteraner og gode erfaringer med både at vinde og tabe krige.

“Men jeg er for det første rimelig utryg ved deres måde at håndtere våben på. For det andet er der tusindvis af hjemløse veteraner, og 22 tidligere soldater begår selvmord om dagen. Og så er der Donald Trump…”

Theis sætter sig på en flyttekasse og sukker.

“Jeg ville hellere bo sammen med Jar Jar Binks resten af mine dage. Han er cirka ligeså irriterende, men i det mindste er han ydmyg.”

Jabba the Hutt

Theis var i et stykke tid varm på Israel, fordi det er det land på Jorden med den laveste rate af PTSD hos veteraner: 1,5 procent.

Det lød lovende.

Men blandingen af Palæstina-konflikten, Benjamin Netanyahu og et klima, der minder om det, der findes på månen Nar Shaddaa – dødt, tørt og støvet – udelukkede Israel.

Men så opdagede Theis det lille land Danmark.

“I har veteranhjem og veterancaféer overalt. Der er mere end 250 tilbud til veteraner. Danskerne har samtidig en fin forståelse for, at selvom jeg har kæmpet på den mørke side, så gjorde jeg jo bare mit arbejde. Og så bliver jeg så glad, når jeg ser jeres statsminister i fjernsynet.”

Hvorfor?

“Jeg er ret sikker på, at han er i familie med Jabba the Hutt. ”

Efter planen åbner Veteranhjem Stormtrooper 1. marts, 2018.