Flyvevåbnet Hæren Søværnet

Befalingsmand indrømmer: Nullermænd under sengen gør dig ikke dårlig til at slå ihjel

Læsetid: 2 minutter

 

Enhver, der på et eller andet tidspunkt har været soldat, kender det.

En rasende sergent, der igennem en orkan af spyt forklarer, hvor alvorlig en forseelse du har gjort dig skyldig i ved at have overset to nullermænd under Forsvarets udleverede køjeseng.

Farlige nullermænd, som sergenten heldigvis opdagede under stueeftersynet, inden de ødelagde soldatens kampkraft fuldstændig.
“Hvordan i helvede forestiller du dig, at du skal kunne være i stand til at slå fjenden ihjel med sådan nogle liggende under sengen?!” ville en realistisk gengivelse lyde.

Feltspaden kan dog i dag afsløre, at generationer af unge, naive soldater i årevis er blevet ført bag lyset.

“Det har ikke nogen effekt på din evne til at hængsle et skyttehul og dræbe fjenden, at der ligger en nullermand eller to under din seng på belægningsstuen. Og heller ikke, at der støv på stikkontakten eller sneglespor i toilettet. Det sidste er bare lidt ulækkert,” siger en tidligere befalingsmand i Hæren, der står frem anonymt.

Han forklarer, at de på sergentskolen fik at vide, at de skulle bilde deres kommende rekrutter ind, at nullermænd var giftige som miltbrand – og lige så ødelæggende for kampkraften som fisk fra norske feltrationer.

“Der var kun en enkelt på mit hold, der dristede sig til at spørge, hvorfor vi skulle lyve på den måde. Han fik intet svar og blev dagen efter overført til Hærens Materieltjeneste. Siden har vi holdt vores kæft og rettet ind,” fortæller den tidligere sergent.

Efter forrige år at have fundet Gud under en fisketur ved Kaldredgårdens Put & Take sø, besluttede han sig for at bryde tavsheden og fortælle sandheden. Alligevel har han i næsten to år taget det bløde aftræk til at stå frem.

“Mange vil se mig som et stikkersvin. Det er jo en regulær bombe under det danske befalingsmandskorps,” siger han.

Om skribenten

OKS-1 Daniel Delle

Efter i årevis at have ventet på, at forsvaret anerkendte hans evner som kampmaskine, troede Daniel Delle i 2012, at han langt om længe fik opfyldt sit ønske om at rejse ud i verden og farve jorden rød med sine fjenders blod. Han måtte dog nøjes med at sortere feltrationer i Camp Price, hvor han gjorde sig skyldig i op til flere logistiske krigsforbrydelser. Det værste eksempel var at fjerne den rigtige cola fra et forsyningstog til fronten og erstatte den med et afskyeligt lightprodukt, som efter at have kogt et stykke tid i solen ødelagde op til flere af soldaternes tro på krigen.

Efter at hans K-35 udløb uden at blive forlænget, har han forsøgt at tage sig sammen til at skrive en bog, der udstiller forsvaret manglende evne til at opdage sande talenter.

Nyhedsbrev

Om dette websted

Feltspaden leverer skarpe kommentarer og hårdfør journalistik om det danske forsvar.

Feltspadens indsigtsfulde historier er skrevet på ren fantasi. Enhver lighed med virkeligheden er en fejl, som vi ikke har fået rettet endnu.

Feltspaden på Instagram

Om dette websted

Feltspaden leverer skarpe kommentarer og hårdfør journalistik om det danske forsvar.

Feltspadens indsigtsfulde historier er skrevet på ren fantasi.

Enhver lighed med virkeligheden er en fejl, som vi ikke har fået rettet endnu.