Værnsfælles

Forsvaret får ny medalje til anerkendelse af tjeneste i Oksbøl

Læsetid: 2 minutter

Fremover kan flere medarbejdere i Forsvaret tildeles medalje, når de sendes til Vestjylland i forbindelse med militær opgaveløsning.

Civile og militære medarbejdere, der sendes til tjeneste i terrænet ved Oksbøl, kan nu anerkendes med Forsvarets Medalje for International Tjeneste i guldbelagt jern.

Det gælder for medarbejdere, der har befundet sig i terrænet i mere end 14 dage i træk.

Det gælder i særlig grad for medarbejdere, der blev våde af Oksbølskyen på den første dag.

Medaljen kan blandt andet gives for udsendelser som del af NATO’s fremskudte tilstedeværelse i Vestjylland og til det personel, som Forsvaret udsender til bevogtning af terrænnets ydre grænser både med og uden KUF-vogn.

Forsvarschef general Flemming Lentfer glæder sig over at kunne færdiggøre arbejdet med den nye medalje, som bidrager til at fremhæve nuancerne i Forsvarets internationale opgaveløsning:

”Med den nye medalje sætter vi fokus på flere af de utroligt vigtige opgaver, som Forsvarets medarbejdere løser overalt i verden og nogen gange under kummerlige forhold.”
For forsvarsminister Trine Bramsen har det stor betydning, at flere udsendte nu kan anerkendes synligt med den nye medalje.
”En udsendelse langt væk fra familie og hverdag har en pris og kræver noget helt særligt. For mig er det vigtigt, at vi som samfund viser vores taknemmelighed over, at militære og civile stiller op for de værdier, vi tror på. Også når det regner.”
Forsvarets Medalje for International Tjeneste i guldbelagt jern kan tildeles med tilbagevirkende kraft til Forsvarets nuværende eller tidligere medarbejdere for indsatser fra og med 1. januar 1948.

Om skribenten

Kaptajn Pjevs

Født i 1976 i Jelling. Blev udsendt til Helmandprovinsen i 2012 som delingsfører for 35 afghanske soldater i Camp Shorabak. Det var hans første og eneste udsendelse. Han taler aldrig om det.

Indtil sin opsigelse underviste han på Kampskolen i aftrækkerteknik med middelmådig succes.

Kaptajn Pjevs bor i dag i Køge, hvor han sælger støvler, høreværn og barduner fra en ladcykel bag stationen.

Nyhedsbrev

Om dette websted

Feltspaden leverer skarpe kommentarer og hårdfør journalistik om det danske forsvar.

Feltspadens indsigtsfulde historier er skrevet på ren fantasi. Enhver lighed med virkeligheden er en fejl, som vi ikke har fået rettet endnu.

Feltspaden på Instagram

Om dette websted

Feltspaden leverer skarpe kommentarer og hårdfør journalistik om det danske forsvar.

Feltspadens indsigtsfulde historier er skrevet på ren fantasi.

Enhver lighed med virkeligheden er en fejl, som vi ikke har fået rettet endnu.