Værnsfælles

Forsvaret indfører nye huskeord – der skal hjælpe med at huske huskeord

Foto: Forsvarsarkivet
Læsetid: 2 minutter

‘Hvad er det nu, det hedder – jeg har det lige på tungen?’

Forsvarets Akademiske Center for Indlæring og STudier (FACIST), har netop iværksat en ny arbejdsgruppe, hvis formål er at række ud efter den yngre generation ved at lave huskeord, der gør det nemmere at huske på huskeord.

-“Det gør det meget lettere at huske for de yngre generationer, når de skal huske et ord de kan relatere til“, forklarer major Lars Larmbæk, der netop er blevet udpeget som chef for afdelingen som skal travle alle huskeord op.

“Vi er i den spæde opstart, men arbejdsgruppen er klar, og her får vi hjælp fra værnepligtsrådet og konstabelgruppen, som bare er drøn opfindsomme i jagten på de nye huske-huskeord. De første ti er på plads, men vi venter lidt med at afsløre dem.” forklarer en stolt major til Feltspaden.

Kan du ikke blot komme med et enkelt eksempel?

“Et glimrende eksempel er ‘Klar til kamp’ huskeordet; FALKUSE. Det omtaler mange af de unge som ‘Snublekusse’, og de har faktisk lettere ved at huske på de mange huskeord, ved at give dem et slangord“ forklarer majoren, og fortsætter:

“Det er jo et kæmpe arbejde, men vi regner med allerede at være færdige primo 2024. Måske du kunne have lyst til, at opfordre jeres læsere til at byde ind med nogle huske-huskeord? Det skal du selvfølgelig ikke citere mig for, men hvis du kunne skrive det således at det er en opfordring fra jeres redaktion. Det virker lidt bedre at det er jer som opfordrer – for jeg får jo løn for det.“

Når redaktøren har tændt for sin båndoptager, er intet udenfor for citat. Så hermed en direkte opfordring til alle vores læsere fra den akademiske major Lars Larmbæk:

Har du nogle forslag? Skriv dem i kommentarfeltet.

 

Nyhedsbrev

Om dette websted

Feltspaden leverer skarpe kommentarer og hårdfør journalistik om det danske forsvar.

Feltspadens indsigtsfulde historier er skrevet på ren fantasi. Enhver lighed med virkeligheden er en fejl, som vi ikke har fået rettet endnu.

Feltspaden på Instagram

Om dette websted

Feltspaden leverer skarpe kommentarer og hårdfør journalistik om det danske forsvar.

Feltspadens indsigtsfulde historier er skrevet på ren fantasi.

Enhver lighed med virkeligheden er en fejl, som vi ikke har fået rettet endnu.