Kampsoldater rydder Spar-købmand i Munkebo for Monster


Foto: SPAR, Munkebo
Læsetid: 2 minutter

 

Spar i Munkebo på Fyn har ikke flere Monster.

For to dage siden satte de prisen ned til otte kroner stykket, og her til morgen forsvandt hele lageret på dramatisk vis.

“Lyset gik, og så blev der råbt, at vi skulle smide os på gulvet,” siger Ditte Johansen, der sad bag kassen, og som stadig har en hyletone i det ene øre fra de kanonslag, der blev smidt i vindfanget.

På optagelser fra overvågningskameraet ses 12 kampsoldater, der på under to minutter flytter fire paller Monster fra butikken og ud gennem baglokalet, inden de kaster røg og forsvinder i to pansrede mandskabsvogne.

De stak af med 2.400 dåser af den opkvikkende drik, der smager af tyggegummi og kemiaffald.

“Men de betalte også for dem,” siger indhaveren Benjamin Rodholm og peger på en lille papkasse med påskriften: ‘Messekasse’ 

Deri lå 19.200 kroner og en seddel, hvor der stod: “Beklager, men det er vores Monster. Vores!”

“Hvis de kommer tilbage med panten, passer pengene,” siger Benjamin Rodholm og viser hjulsporene fra de køretøjer, soldaterne kørte væk i.

Asfalten er vredet op, og det stinker stadig af diesel bag butikken.

Ole Andreasen, som arbejder på Storebæltsbroen, fortæller Feltspaden, at han så to pansrede mandskabsvogne passere gennem betalingsanlægget for tre timer siden, men at han ikke tænkte videre over det.

“Det er jo dagen for Danmarks befrielse, og det så ud, som om de havde en gevaldig fest ombord,” griner han og tilføjer:

“De betalte med tomme dåser og den her,” mumler han og holder en stor pose Beef Jerky op, som nu er halvtom.

Forsvarets ledelse har som sædvanlig ingen kommentarer.

Feltspaden følger sagen…